ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ   20/1/2018

Τo Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση της κατά γενική ομολογία επιτυχημένης επιμορφωτικής ημερίδας με τίτλο:

“Imagination, créativité et (inter)action en classe de FLE” – 24e Salon du livre FLE (”Φαντασία, δημιουργικότητα και (δια)δραση στη ξενόγλωσση γαλλική τάξη”) και την 24η έκθεση ξενόγλωσσου γαλλικού βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας (APF fu GRÉCE) στους χώρους του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών καθώς και την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου μας με κλήρωση πλούσιων δώρων, τα μέλη μας συνήλθαν σε τακτική Γενική Συνέλευση.

Πριν την συνέλευση έγινε και η βράβευση για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της CEO-FIPF στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα που έλαβε το πρώτο βραβείο για τη συμμετοχή του στην κατηγορία του γυμνασίου (enseignement secondaire). Στους μαθητές και τις μαθήτριες απονεμήθηκαν τιμητικές βεβαιώσεις της CEO, καθώς και αναμνηστικά δώρα. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους καθηγητές και τους κηδεμόνες των μαθητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τα παιδιά για την επιτυχία τους.

Κατόπιν, τα μέλη μας ενημερώθηκαν για την επιτυχή διεκδίκηση της διοργάνωσης του επόμενου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEO-FIP και με σημαντικό προβάδισμα από άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και ακολούθησε η ενδιαφέρουσα παρουσίαση της πλατφόρμας IFprofs Grèce του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας από την κα Florence Saint-Ygnan ακολούθου μορφωτικής συνεργασίας για τα γαλλικά, της οποίας η επίσημη έναρξη θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνέλευση και αναφέρθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες του Συνδέσμου έως και τον τρέχοντα μήνα. Πιο συγκεκριμένα ακολούθησε σύντομη ενημέρωση για τις δύο τελευταίες κινητοποιήσεις στις 25/10 και 2/11 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων Π/θμιας Εκ/πσης για το μείζον θέμα της απόδοσης των οργανικών θέσεων των μεταταγμένων συναδέλφων μας, καθώς και για όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μη ύπαρξη σαφούς θεσμικού εργασιακού πλαισίου στη παραπάνω βαθμίδα. Καταγγέλθηκε δε η συνεχιζόμενη ολιγωρία του υπουργείου παιδείας να δώσει λύση στην πενταετή ταλαιπωρία των συναδέλφων μας της Π/θμιας.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για την βούληση του Συνδέσμου μας να προχωρήσει σε διερευνητικές συζητήσεις με τους άλλους Συλλόγους Γαλλικών για την δημιουργία μιας Ομοσπονδίας, πάγια πρόταση του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσαας Π.Ε. Ελλάδας, ώστε να σταματήσει πλέον ο κατακερματισμός στην εκπροσώπηση του κλάδου μας και να ενδυναμωθεί η φωνή μας στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στη συνέχεια και με θετικότατα σχόλια από τους παριστάμενους συναδέλφους το Δ.Σ. ζήτησε να τεθεί η παραπάνω πρότασή του σε ψηφοφορία και έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία του σώματος της συνέλευσης.

Κλείνοντας να τονίσουμε τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και προτάσεις συναδέλφων καθηγητών και συμβούλων του κλάδου μας, όπως επίσης να απευθύνουμε θερμή παράκληση στα μέλη μας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συμμετέχουν στα καλέσματα του Συνδέσμου, καθώς η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συντονίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα τις κινήσεις μας, εν όψει και των εξαγγελιών του υπουργού παιδείας για το νέο σχεδιασμό του υπουργείου στα θέματα που αφορούν την ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Για το Δ. Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ