Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 – 18:00

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Serafio City of Athens, Πειραιώς 160, Αθήνα 118 54

Είσοδος ελεύθερη

Ταξίδι με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, ανακαλύπτοντας τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών!

Για 7η συνεχή χρονιά Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα – μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη, μεταμορφώνουν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Φέτος, για πρώτη χρονιά μια ραδιοφωνική Βαβέλ θα εκπέμπει ζωντανά από το Σεράφειο, ένα μοναδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης Longueur d’ondes, Festival de la radio et de l’écoute της Βρέστης. Στο πολύωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα όπου θα ακουστούν συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς στο θέμα, κουίζ κ.ά. Από την ολοήμερη γιορτή δεν θα λείπουν εκπλήξεις, δώρα, καθώς και έκθεση βιβλίου του «Μικρού Πρίγκιπα».

Κληρώσεις: Μικρά και μεγάλα δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 1η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών: Η Πολυπολιτισμικότητα του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Athens Culture Net – Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων.