Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19,  το ΔΣ του Συλλόγου είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο με τηλεδιάσκεψη. Για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 125 του ν. 4548/2018, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 (αφού δε κατέστη δυνατή λόγω έλλειψης απαρτίας η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης στις 5/9/2021, όπως αυτή είχε προγραμματιστεί).

Ταυτόχρονα, το ΔΣ του Συνδέσμου, ορίζει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως ημέρα αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και ΕΣ, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 του Καταστατικού και με την παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ΦΕΚ 3958 με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2021. Υστερα από την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής (Παρασκευή), θα διεξαχθούν την επομένη (Σάββατο) οι εκλογές σε πραγματικό χρόνο από τις 11.00 έως 15.00, μέσω της πλατφόρμας «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Ερευνας.

Ακολουθούν οι οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των παρακάτω διαδικασιών

Για τη συμμετοχή σας στη συνέλευση, είναι απαραίτητο :

·                   –  να έχετε τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή σας στον Σύλλογο μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου 2021, στέλνοντας το αποδεικτικό πληρωμής στο info@apf.gr.

·                   –  να έχετε δηλώσει στη φόρμα εγγραφής ενεργή ηλεκτρονική διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο.

·                   –  να συνδεθείτε στο σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί πριν τη διεξαγωγή της συνέλευσης, γράφοντας αναλυτικά το όνομα, το επίθετο, τον φορέα απασχόλησης, καθώς και να έχετε ανοιχτή τη κάμερα σας για την ταυτοποίηση.

Γενικές οδηγίες για τη σύνδεση στη πλατφόρμα WEBEX μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ημερήσια  διάταξη Γενικής Συνέλευσης:

  • Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης
  • Απολογισμός πεπραγμένων του απερχομένου Δ.Σ.
  • Οικονομικός απολογισμός από το Εποπτικό Συμβούλιο
  • Ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο μας και συζήτηση και αποφάσεις για τη μελλοντική δράση του Συνδέσμου
  • Τροποποίηση Καταστατικού
  • Προκήρυξη και διενέργεια για την εκλογή νέου ΔΣ και ΕΣ του Συνδέσμου
  • Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής που θα παραλάβει τις υποψηφιότητες και θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Σ.

Για τη συμμετοχή σας στις εκλογές, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι :

·                 –    Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καταστατικού του Συνδέσμου, δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα για το 2021 τακτικά μέλη.

·                –     Υποψηφιότητες για τις Αρχαιρεσίες για ΔΣ και ΕΣ, μπορείτε να καταθέσετε στην παρακάτω φόρμα εγγραφής https://docs.google.com/forms/d/1c7jk0TbaJZRnucuhoX8uTqTCVRoVWXsnkldS_XUuh3w/edit

·                –     Επίσης, υποψηφιότητες για τις Αρχαιρεσίες μπορείτε να καταθέσετε την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, εντός των ορίων που θα καθορίσει η Εφορευτική Επιτροπή.

·                 –    Αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή των εκλογών και την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος στην πλατφόρμα «ΖΕΥΣ», θα σας δοθούν και κατά τη διάρκεια της Γενικής συνέλευσης και θα τις βρείτε και εδώ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, κατάφερε να συνεχίσει αδιάλλειπτα τη δράση του, να προσφέρει στα μέλη του επιμορφώσεις υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και να είναι παρών στις διεκδικήσεις του κλάδου για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και την ενίσχυση της γαλλικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Η παρουσία και η παρέμβαση όλων μας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, όπου θα διαμορφωθούν τα αιτήματα και οι δράσεις του επόμενου διαστήματος καθώς και η συμμετοχή σας στις εκλογές με τη κατάθεση μαζικών υποψηφιοτήτων είναι αναγκαίες για το μέλλον και την εξέλιξη του Συνδέσμου.

Για το ΔΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021