Αθήνα, 1η Νοεμβρίου 2021,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (APF-fu Grèce) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του επιστημονικού Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας – Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας APF-fu Grèce το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 25ης Σεπτεμβρίου 2021 ανέλαβε ήδη καθήκοντα και δράση, σύμφωνα με το καταστατικό του. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προετοιμάζει τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Καθηγητή Γαλλικής Γλώσσας στις 25 Νοεμβρίου 2021, ενώ ξεκίνησε ήδη μία σειρά επαφών με τα σχολεία, τις εκπαιδευτικές αρχές (Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Στο ανωτέρω πλαίσιο, την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει ορισμένες πρώτες επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες κι εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για θέματα που αφορούν τον κλάδο των καθηγητών ΠΕ05 Γαλλικής. 

Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου είχαν την τιμή να γίνουν δεκτοί από την Γενική Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μαρία Δόκου, από τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, τον κ. Κωνσταντίνο Μιτζήθρα, και να συνομιλήσουν με συνεργάτες της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττας Μακρή. Αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την διδασκαλία της γαλλικής ως β’ ξένης γλώσσας στα σχολεία όλων των βαθμίδων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όσες ενέργειες γίνονται στην κατεύθυνση αναβάθμισης του μαθήματος, ενώ επεσήμαναν, την επιτακτική ανάγκη κάλυψης όλων των κενών κλάδου ΠΕ05 Γαλλικής κατά την επικείμενη Δ’ Φάση πρόσληψης Αναπληρωτών Καθηγητών. Προς τούτο δε, κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα στο Γραφείο του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα. 

Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με την αμοιβαία υπόσχεση ότι σύντομα θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω συνεργασία και επαφές αποσκοπώντας στην ενίσχυση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην χώρα μας και δη στην διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού. 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ APF- fu Grèce